Kenmerken

Een uitgangspunt bij het ontwerpen van de appartementen is flexibiliteit. Als bewoner kun je de grootte van het appartement mede bepalen. De indeling en invulling zijn grotendeels zelf te ontwerpen. Bijna alles is nu nog - tot de voltooiing van het Definitief Ontwerp (DO) - mogelijk. Bij de vormgeving van het appartement kan er hulp ingeroepen worden van de architect of van een externe binnenhuisarchitect. Je kunt zelf de ligging en de afmetingen van een of meer loggia’s bepalen. Soms kan glas vervangen worden door steen en omgekeerd.

Door de keuze van hoge plafonds krijgt de woonruimte een luxueuze uitstraling. Tevens is er is gekozen voor appartementen die in de lengte van het gebouw liggen met raampartijen aan beide zijden waardoor de appartementen optimaal licht krijgen. De tweezijdige belichting geeft een gevoel van openheid en ruimtelijkheid. Alle appartementen hebben zowel contact met de binnentuin als met de gebouwde omgeving daarbuiten.

De wens om voor iedereen privacy te creëren heeft aandacht gekregen van de architecten. Door geen galerijen te bouwen is deze gewaarborgd. De situering van de liften zorgt er voor dat er slechts twee of drie appartementen op een trapportaal uitkomen.

De woningen worden verwarmd met vloerverwarming. Individuele LWW-units zorgen voor de verwarming en warmwatervoorziening. Een overvloed aan zonnepanelen op de schuine daken garandeert een meeropbrengst aan elektriciteit. Gestreefd wordt naar het duurzaamste kwaliteitskenmerk EPC = 0. De oplevering is exclusief keuken, badkamer en tegelwerk. Dit laat ruimte voor individuele keuzes.

Plattegronden

De afmetingen van de ruime appartementen in "het tuinhuis" (zuidvleugel) en de noordvleugel liggen vast. De meeste andere appartementen zijn inmiddels gereserveerd, waardoor de flexibiliteit wat betreft de grootte van de woningen beperkt is. Momenteel kunnen (maart 2018) nog drie appartementen met vaste afmetingen worden aangeboden: een op de begane grond in de oostvleugel van 93.5 m2, een tweede in de oostvleugel op de eerste verdieping van 94.8 m2 en ten slotte op de tweede verdieping in de noordvleugel een groot appartement van 182.4 m2.

Via deze link zijn de plattegronden van alle etages met de huidige indeling beschikbaar.

Zonlicht

Onderstaand is een studie te zien van de bezonning van het gebouw voor de vier seizoenen. De tekening geeft een indicatie van de zonuren op elke gevel. Gezien de grote glasoppervlaktes is gekozen voor de algehele toepassing van zonwerend glas.

Uitspraak

Een weergaloze woonplek midden in de stad

Edward van Poelvoorde (Initiatiefnemer)