Kenmerken

Een uitgangspunt bij het ontwerpen van de appartementen is flexibiliteit. Als bewoner kun je de grootte van het appartement zelf kiezen. Ook de indeling en invulling daarvan zijn zelf te bepalen. Bijna alles is mogelijk. Bij de inrichting van het appartement kan er hulp ingeroepen worden van de architect of een binnenhuisarchitect.  Je kunt zelf de ligging en de  afmetingen van de loggia bepalen. Op meerdere plaatsen kan glas vervangen worden door steen en omgekeerd.

Door de keuze van hoge plafonds, krijgt de ruimte een luxueuze uitstraling. Tevens is er is gekozen voor ondiepe appartementen met raampartijen aan beide zijden waardoor alle appartementen optimaal licht krijgen. De tweezijdige belichting geeft een gevoel van openheid en ruimte. Alle appartementen hebben zowel contact met de binnentuin als met de stad.

De wens om voor iedereen privacy te creëren heeft aandacht gekregen van de architecten. Door ervoor te kiezen geen galerijen te bouwen is deze gewaarborgd. De situering van de liften zorgt er voor dat er slechts twee of drie appartementen op een portaal uitkomen.

De woningen worden verwarmd met vloerverwarming. De verwarming en warmwatervoorziening zijn aangesloten op de stadsverwarming. De oplevering is zonder keuken, badkamer of tegelwerk. Dit ook in het kader van flexibiliteit.

Plattegronden

De afmetingen van "het tuinhuis" en "de noordvleugel" liggen vast. Maar in de oostvleugel kan geschoven worden. Op de begane grond is nog meer flexibiliteit als het gaat om de grootte van de appartementen. Van 65 tot meer dan 200 m2 is mogelijk.

Via deze link zijn de plattegronden van alle etages met een voorbeeld indeling beschikbaar.

Zonlicht

Onderstaand is een studie te zien van de bezonning van het gebouw voor de vier seizoenen. De tekening geeft een indicatie van de zonuren op elke gevel. Gezien de grote glasoppervlaktes wordt voorzien in buitenzonwering d.m.v. verticale elektrisch bediende zonneschermen. Deze houden tot circa 85% van de zonnestralen tegen terwijl het contact met de buitenwereld blijft.

Uitspraak

Deze uitgelezen plek brengt de charmes van Maastricht dichtbij.

Ineke Vogelaar (Initiatiefnemer)